Bent u een volwassene met ADHD / ADD?

Hieronder kunt u de zelftest voor ADHD en ADD invullen. De test bestaat uit zes vragen die verband houden met de symptomen van ADHD / ADD. De uitkomst van de test geeft aan of u mogelijk ADHD of ADD heeft. In dat geval raden wij u aan dit te bespreken met uw huisarts. De zelftest is ook beschikbaar als download om te printen, voor het geval uw computer de zelftest niet goed weergeeft.

Hoe vaak hebt u problemen om de details van een project af te handelen, nadat u de meest interessante onderdelen van het project hebt voltooid?


Hoe vaak hebt u problemen om een complexe taak goed te organiseren?


Hoe vaak hebt u problemen om zich afspraken of verplichtingen te herinneren?


Hoe vaak vermijdt u een taak of stelt u een taak uit, indien voor deze taak goed moet worden nagedacht?


Hoe vaak gebeurt het dat u uw handen en voeten niet stil kunt houden wanneer u een lange tijd moet blijven zitten?


Hoe vaak voelt u zich overactief en gedreven om iets te doen alsof u door een motor wordt aangedreven?


WEL GEEN

Geachte collega,

Uw patiënt heeft onderstaande vragenlijst ingevuld. De score is suspect voor het bestaan van ADHD of ADD bij patiënt. Wanneer u van mening bent dat nader diagnostisch onderzoek geïndiceerd is, kunt u overwegen patiënt naar ons te verwijzen. Wij zijn te allen tijde bereid tot overleg.

Met vriendelijke groet,

K.R.M. Wettstein, Psychiater
J.C. Kroesen, Physician Assistant
Richterslaan 60
3431 AK Nieuwegein
030 6022605
info@ADHDcentraal.nl
www.adhdcentraal.nl

 

 

 

Resultaat Zelftest ADHD (Adult ADHD Self Report Scale)

De uitkomst van de zelftest geeft aan dat u mogelijk ADHD of ADD heeft. Om met zekerheid een diagnose te kunnen stellen is verder onderzoek nodig.

Wat betekent dit voor mij? Meer lezen over ADHD en ADD

Heeft u een vraag? U kunt ons altijd vrijblijvend bellen of mailen

Print de uitslag

U kunt de uitslag met uw huisarts bespreken. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken met ADHDcentraal.

Resultaat Zelftest ADHD (Adult ADHD Self Report Scale)

De uitkomst van de test geeft aan dat het onwaarschijnlijk is dat u ADHD heeft. Deze test is slechts een indicatie. Indien u zelf twijfelt, raden wij u aan contact op te nemen met uw huisarts.

Vragenlijst over ADHD bij volwassenen – versie 1.1

(ASRS: Adult Self-Report Scale) Op basis van Composite International Diagnostic Interview van de Wereldgezondheidsorganisatie

Vele volwassenen lijden van aandachtsproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit (ADHD), maar zijn zich daarvan niet bewust. Wat is de oorzaak? De symptomen worden vaak verkeerd geïnterpreteerd als symptomen van stress. Indien u meent dat u bijna uw hele leven deze frustraties hebt ervaren, is het mogelijk dat u lijdt aan volwassen ADHD, een stoornis waarvoor uw dokter de diagnose kan stellen en die kan worden behandeld.

De onderstaande vragenlijst is een beginpunt om u te helpen de tekenen of symptomen van volwassen ADHD te herkennen, maar is niet bedoeld als een vervanging voor een consultatie met een arts of psychiater. Een nauwkeurige diagnose kan uitsluitend worden gesteld op basis van een klinische evaluatie. Indien u vragen hebt over een diagnose en behandeling van volwassen ADHD, bespreek deze dan met uw arts, ongeacht de resultaten van deze vragenlijst. Deze vragenlijst, Adult Self-Report Scale-V1.1 (ASRS-V1.1), is bedoeld voor personen die ten minste 18 jaar oud zijn. Vier of meer kruisjes in de grijze vakken is het afkappunt voor verder onderzoek naar ADHD.

Print het resultaat